Töltelék:
- 150 g kókusz reszelék
- 50 g kókusz liszt
- 1 dl növényi tejszín
- Másfél kanál méz
Bevonat:
- 1 tábla étcsokoládé
- Kókusz zsír
A kókuszreszeléket és a lisztet összekeverjük a felmelegített tejszínnel és a mézzel. Sütőpapírral bélelt tepsibe elterítjük a kókuszos masszát, amit érdemes krumplinyomóval vagy villával alaposan átnyomkodni, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne és minél tömörebb legyen.
Egy órára fagyasztóba vagy négy órára hűtőbe tesszük, amíg jól meg nem dermed.
A kidermesztett kókuszos masszát 12 egyenlő részre vágjuk, és bounty csokihoz hasonló alakot formázunk belőlük, majd rácsra tesszük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd leöntjük velük a kókuszos formákat. Elsimítjuk rajta a csokit, hogy egyenletes legyen a máz a tetején és az oldalán is. Ha tényleg olyat szeretnénk, mint az igaz, akkor a tetejét egy fogpiszkálóval formázzuk meg. Ráccsal együtt egy órára hűtőbe tesszük.
A csokikat egy éles késsel, óvatosan fellazítjuk a rácsról, majd újra olvasztott csokiba mártjuk, de csak az alját, ahol eddig nem volt befedve. Mehetnek vissza a rácsra, és újabb egy órára a hűtőbe, mielőtt nekiesünk.