Feltöltve 2019-01-19
1493
Előkészület: 10 percFőzés: 15 perc
Hozzávalók 6 főre:
- 500 g csirkemell / rák
- 2 dl kókusztej
- 1 citrom / citromfű
- 1 paradicsom
- 1/2 pritamin paprika
- 1 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- rizs
- kókuszzsír / olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- fehérbors
- curry
- só
Elkészítés:
Feldaraboljuk a hagymát közepes darabokra, a fokhagymákat összenyomjuk és nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajon, lehetőleg wokban nagy lángon megdinszteljük.
Felvágjuk a paradicsomot és a paprikát szintén nagyobb darabokra, és ezt is hozzátesszük.
Ezután a felkockázott csirkemellel / leöblített rákkal együtt nagy lángon pirítjuk, majd a negyedekre szeletelt citromokat vagy citromfüvet is hozzátesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a curryt.
Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral.
Végül ráöntjük a kókusztejet, majd tetszőleges párolt zöldséggel és rizzsel tálaljuk.