Feltöltve 2019-02-10
3066
Hozzávalók:
- 4 nagyobb maréknyi dió
- 20 dkg mazsola
- 1 ek holland kakaópor
- 1 nagy ek kókuszzsír
- egy kevés rumaroma
- 1 tábla étcsoki
Aprítóba tettem négy nagy marék diót, ledaráltam, utána tettem bele a 20 dkg mazsolát, ami így apróra darabolódott. Ment bele egy evőkanál Holland kakaópor, lágyítottam rajta egy nagy evőkanál kókuszzsírral, és tettem hozzá némi rumaromát.
A végeredmény egy formázható keménységű massza. Lehet édesíteni még mézzel, de én most nem tettem, mert szeretem azt az enyhén kesernyés ízt, ami a dió sajátja. Belenyomkodtam egy kisebb tepsibe kb. ujjnyi vastagon.
Majd betettem a hűtőbe, kb. 30 percre.
És láss csodát, már kész is!
Nem az egész tepsit, egyszerre, két pofára tömve! Hanem Úrinő és Úriember módjára egy-egy szeletet fogyasztva.