Feltöltve 2019-02-10
1603
Hozzávalók:
- 15 dkg zabkorpa
- CUKOR HELYETT: stevia / eritritol / kókuszvirág cukor / zero cukor / nyírfacukor / xilit (ízlés szerint adagolva)
- 1/2 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 25 dkg zsírszegény túró
- 2 db alma
- 1 evőkanál mazsola
- 3 tojás
- 1 natúr joghurt
- ízlés szerint aszalt sárgabarack (ez csak opcionális, én nem szoktam beletenni)
Elkészítés :
A zabkorpát, édesítőszert és a sütőport összekeverem, a keverék felét beleöntöm a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A másik felébe belekeverem a lereszelt és kinyomkodott almákat.
Ezután összekeverem a túrót a mazsolával, és a vanília aromával, majd a tepsibe öntöm.
Utána a felvert tojásokat összekeverem a joghurttal és ezt a túró tetejére öntöm. Majd a tetejére szórom a maradék almás-zabkorpás keveréket.
Végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.