Feltöltve 2019-09-09
3378
Gyanítom, hogy eredeti összetételében, azaz törökmogyoróliszttel ez a süti még finomabb, csakhogy én azt épp nem kaptam és nekem minden azonnal kell. Így hát megoldottam finomra őrölt mandulával, és bár nem tudom, milyen lett volna mogyoróval, de így alig lehet abbahagyni.
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé (70-85 %-os)
- 1 dl kókusztej
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg eritrit
- 4 tojás
- 12 dkg mandulaliszt (eredetileg törökmogyoró liszt)
A tetejére:
- 1 dl kókusztej
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Verjük fel a 4 tojásfehérjét. Olvasszuk össze a kókuszzsírt a csokival és a kókusztejjel, adjuk hozzá az eritritet, a 4 tojássárgáját és a lisztet, majd keverjük hozzá a tojásfehérjét is.
Öntsük a masszát sütőpapírral borított 26 centis kapcsos tortafomába és süssük kb. 25 percig. Ezt követűen vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A tetejére való ganache-hoz forrósítsuk fel a kókusztejet, tördeljük bele az étcsokit, és keverjük simára addig, amíg szép fényes, barna és egynemű nem lesz a keverékünk. Öntsük a hideg süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
Ha kibírjuk!