A cukkini tökéletes alternatívája lehet a tésztának, ám nem csak a lasagna alapját képes helyettesíteni, hanem akár a spagettit is.
Ma egy isteni koktélrákos cukkinis ételt mutatunk be, ami egészséges és tápláló is egyben.
Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 450 gr koktélrák
- 3 gerezd préselt fokhagyma
- só és bors
- 65 ml fehérbor
- 2 ek citromlé
- 2 közepes cukkini spirálozva
- petrezselyem
Elkészítés:
Az olívaolajon pároljuk meg enyhén a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk. Kevergessük 1-2 percig utána.
A megpucolt koktélrákokat dobjuk bele a nagy serpenyőbe a fokhagymához, majd süssük őket át alaposan, hogy mindkét oldaluk szép rózsaszín legyen, majd halásszuk ki őket és tegyük kicsit félre.
Kicsit emeljük a főzőlapon a fokot, majd öntsük a serpenyőbe a bort és a citromlevet. Főzzük együtt őket 2-3 percig.
Adjuk hozzá a cukkini spirálokat az egészhez és főzzük 2-3 percig, amíg meg nem puhul.
A legvégén pedig dobjuk vissza a koktélrákokat a cukkini tetejére és még főzzük 2-3 percig.
Friss petrezselyemmel és esetleg egy kis extra citromlével tálaljuk.