Feltöltve 2019-09-29
890
Hozzávalók / 4 adag:
- 2 közepes avokádó (olyan puha legyen, hogy ha benyomod az ujjaddal a héját, akkor mélyedés maradjon benne)
- 7 dkg sótlan kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- 1/2 citrom vagy lime leve
Elkészítés:
A kesudiót tegyük pohárba, és áztassuk annyi vízbe, amennyi épp ellepi. Hagyjuk állni 15 percet. Lehet akár 24 óráig is áztatni, annál krémesebb lesz a végeredmény.
Távolítsuk el a felezett avokádókból a magot, majd kanalazzuk ki a húsát egy tálba. Csavarjuk rá a fél citrom levét, sózzuk meg, és reszeljük/préseljük rá a fokhagymát.
Vegyünk le a kesudióról 2-3 evőkanálnyi vizet, és így turmixoljuk pépesre a magokat.
Adjuk a kesupépet az avokádóhoz, és turmixoljuk teljesen egyneművé.