Feltöltve 2019-11-13
1191
Hozzávalók:
A palacsintához
- 4 db tojás
- 1 zacskó Éléskamra Nagyi Palacsintája lisztkeverék
- 40 gr eritrit
- fél citrom héja (reszelve)
- 170 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 200 ml kókusztej
- 1 csipet só
- 2 ek olívaolaj vagy kókuszzsír (sütéshez)
A töltelékhez
- 60 gr dió (őrölt)
- 65 gr dió (durvára darált)
- 80 ml kókusztejszín
- 2 ek rum
- 40 gr eritrit
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
A csokoládészószhoz
- 50 gr 70-85% -os étcsokoládé
- 2 db tojássárgája
- fél ek olívaolaj vagy kókuszzsír
- 125 ml kókusztej
- 2 ek eritrit
- fél teáskanál Szafi vaníliás eritrit
- 1 teáskanál holland kakaópor
- 1 ek rum
Elkészítés:
- A kókusztejet, a tojást, a citromhéjat, az eritritet és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, majd csomómentesre keverjük és az ásványvízzel hígítjuk. Félretesszük a tésztát, pihentetjük.
- Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket: a kókusztejszínt az eritrittel összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további 3-5 percig forraljuk.
- Felforrósítjuk a palacsintasütőt, kevés olajat csepegtetünk bele, és megsütjük a palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tölteléket és félbe, majd mégegyszer félbe (tehát negyedbe) hajtjuk őket.
- A csokoládészószhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a kókusztejjel együtt, a vízgőzről levéve habverővel belekeverjük először a tojássárgákat, majd a többi hozzávalót. Visszatesszük a vízgőz fölé és néhány percig melegítjük a szószt.
- Csokoládészósszal leöntve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.