Feltöltve 2019-11-22
722
Leves hozzávalók:
- 2 dkg kókuszzsír
- 8 dkg szilva
- 7 g gluténmentes zabpehelyliszt
- fahéj, vanília, szegfűszeg
- 1 dl kókusztej
- 1 dl rizstej
- 1 dl víz
- ízlés szerint eritrit
- csipet só
Leves elkészítése:
A szilvát kevés kókuszzsíron megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, a fűszereket és tovább pirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel, rizstejjel és vízzel. Sózzuk, édesítjük, kiforraljuk és bot-mixerrel krémesítjük. Kókusz chipssel, házi készítésű növényi tejszínhabbal vagy akár egy gombóc fagyival is tálalhatjuk.
Karamell hozzávalók:
- 10 g kókuszzsír
- 10 dkg kókuszvirágcukor
- 1.5 ek víz
- 3 ek kókusztejszín
Karamell elkészítése:
Serpenyőbe szétterítjük a kókuszvirágcukrot, alacsony lángon hevítjük, kevés vizet öntünk hozzá és folyékony állagura olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a kókuszzsírt, a kókusztejszínt és habverővel gyorsan összekeverjük, végül lassan kiforraljuk.