- 3 ek. kókuszzsír
- 12 dkg csirkemell
- 3 dkg hagyma
- só, bors, pirospaprika
- 8 dkg gomba
- fokhagyma
- petrezselyem
- ½ doboz rizstejszín
Galuska hozzávalók:
- 1 db tojás
- 5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 5 dkg barna rizsliszt
- 10 dkg főtt sütőtök
- késhegynyi sütőpor
- citromlé
- 1 kk olivaolaj
- 5-8 dl rizstej/víz
Ragu elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kókuszzsíron lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellfilét, sózzuk, fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és félpuhára pároljuk. Hozzákeverjük a szeletelt gombát, fokhagymát és fedő alatt tovább pároljuk. Ha minden alapanyag megpuhult, megszórjuk vágott petrezselyemmel és fedő nélkül visszapirítjuk, majd végül hozzákeverjük a rizstejszínt.
Galuska elkészítése:
A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk és sütőben héjjal együtt puhára sütjük. Lehűtjük, eltávolítjuk a héját és villával áttörjük. A liszteket egy tálba összeszitáljuk a sütőporral együtt, hozzáadjuk a citromlevet, a felvert tojást, az áttört sütőtököt és jól összedolgozzuk. Keverés közben mindig kevés vizet/rizstejet adagolunk hozzá, így könnyebben tudjuk beállítani a kívánt sűrűséget. Forrásban lévő olajos-sós vízbe szaggatjuk, néhány perc alatt készre főzzük.