Egy recept, amit karácsonyra is el akarsz majd készíteni!
Elronthatatlan, visszautasíthatatlan és imádnivaló!
Hozzávalók:
- Piskótához:
- 80 gr rizsliszt (én barnát használtam)
- 50 gr mandulaliszt
- 100 ml natúr kókusztej ital (én KOKO-t használtam)
- 25 g kókuszolaj (én Trendavit-et használtam)
- 1 kk vanília esszencia
- pár csepp almaecet
- késhegynyi steviapor
- késhegynyi szódabikarbóna
- Krémhez:
- 50 g kókuszolaj
- 200 ml kókuszkrém
- 300 ml kókuszital
- 20 g tápiókakeményítő
- 1 rúd vanília
- 2 kk vaníliakivonat
- 1/4 kk steviapor
- 1 pohár kávé
- kakaó- vagy karobpor a szóráshoz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A piskótához mérjük ki a tejet és a kókuszolajat, majd langyosítsuk fel, hogy a kókuszolaj megolvadjon. Keverjünk bele pár csepp almaecetet és a vanília kivonatot. Mérőpohárban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
A tejes keverékhez folyamatos keverés mellett kanalanként adagoljuk hozzá a lisztkeveréket, amíg sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Kanalazzunk a tepsire 8 korongot.
Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet. Tegyünk félre egy keveset a tejből, a többit tegyük fel melegedni a kókuszolajjal, a vaníliarúd kikapart belsejével és a vaníliakivonattal. A maradékban keverjük simára a keményítőt, majd öntsük hozzá a forró tejhez. Habverővel addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
A kókuszkrémet verjük fel robotgéppel, majd óvatosan, több részletben forgassuk bele a kézmeleg vaníliás krémbe.
Tálalás:
A pohár aljára tegyünk egy kanál krémet, arra kakaó/karob szórást, majd a kávéba áztatott piskótát helyezzük rá, majd ismételjük meg a műveletsort.
Tegyük a poharakat hűtőbe, hagyjuk összeérni az ízeket.