Feltöltve 2022-08-28
832
Ezt a receptet kb 10 perc alatt el is tudtam készíteni!
Hozzávalók:
- 100 gr kókuszliszt
- 100 gr csokis-kókuszos Balance Protein
- 80 gr kesudió (Ez lehet bàrmilyen mag - a lényeg, hogy sótlan és pörköletlen legyen.)
- 15 gr kakakópor
- 0,5 dl víz
- édesítő ízlés szerint (Én glicint használtam, ami egy aminosav. Természetes édesítő, így nem okoz puffadást.)
Elkészítés:
A lisztet és a proteinport összekevertem, a kesudiót picit durvább darabokra felaprítottam és hozzáadtam a porokhoz. Felöntöttem vízzel, majd az egészet habverővel az elején, majd kézzel jól össze dolgoztam, addig amíg egy formázható állagú masszát nem kaptam. Golyókat formáltam belőle és hagytam állni, amíg elkészítettem a mázat - nem kell sok neki.
Máz:
A kakaóport tegyük egy tálba, adjuk hozzá az édesítőt és a vizet. Habverővel jól elegyítsük el, amíg egy sűrű, de folyós állagú mázat nem kapunk. A golyókat óvatosan belemártjuk a mázba és kis lecsöpögtetés után egy tányérra helyezzük.
Betettem 20 percre a fagyasztóba és utána már tökéletesen fogyasztható volt.
Plusz tipp:
Mivel vegán ezért sokaknak picit szárazabb lehet a tésztája, ebben az esetben készíts egy kis öntetet rá kókuszjoghurtból. Melegítsd fel pici vízzel az édesítőt - ez gondoskodik róla, hogy elolvadjon és ne ropogjon a fogad alatt. Keverd össze és öntsd rá a golyókra.