Feltöltve 2022-09-14
1366
Hozzávalók:
- 25 dkg mandulaliszt (ez bátran cserélhető bármilyen maglisztre)
- 25 dkg dió
- 20 dkg baracklekvár (Anyukám saját készítésű sárgabaracklekvárt tesz bele)
A bevonathoz:
- 15 dkg étcsoki
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a maglisztet, a diót és a baracklekvárt (a lekvárból nem kell mindet felhasználni, a lekvár típusától függően kevesebb is elég lehet). Ízlés szerint édesítjük DiaWellness 1:4 cukorhelyettesítővel.
Amikor jól formázható, nem ragadós masszává állt össze a keverék, közepes méretű (kb 3 cm átmérőjű) golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat 30 percre a hűtőbe tesszük.
A csokit és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.