Feltöltve 2022-10-17
1002
Hozzávalók:
- 50 gramm gluténmentes zabliszt
- 50 gramm Balance Protein csokis-kókuszos vegán fehérje
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- annyi víz, hogy csomómentes, sűrű tésztát kapjunk
Csokimáz:
- 30 gramm kakaópor
- édesítő ízlés szerint (én glicint használtam)
- kevés víz
- 25 gramm kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet, a fehérjeport, a tojást és a szódabikarbónát kevés vízzel összedolgozzuk, majd amikor már sűrű, csomómentes állagot kapunk, berakjuk 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre (vagy 6-8 percre a mikróba). Hagyjuk egy kicsit kihűlni, addig elkészítjük a csokimázat.
Kimérjük a kakaóport, az édesítővel és annyi vízzel kevergetjük kislángon, hogy még sűrű maradjon.
A legvégén a kockára vágott piskótát belemártjuk a csokiba, illetve a kókuszreszelékbe és már kész is!
Nekem 16 db kocka jött ki.