Feltöltve 2022-11-06
1377
Hozzávalók:
A legalsó réteg:
- 30 gr gluténmentes zabpehely
- 15 gr Balance Protein csokis-kókuszos vegán fehérje
- 80 ml mandulatej
- édesítő ízlés szerint (én glicint használtam)
Krém:
- 90 ml kókusz- vagy görögjoghurt
- 8 gr méz
- 10 gr Balance Protein csokis-kókuszos vegán fehérje
Csokis máz:
- 20 gr cukormentes ét- vagy tejcsoki
- pici mandulatej
- 20 gr natúr törökmogyoró
Elkészítés:
A zabos réteg hozzávalóit összekeverem, majd egy kis tál aljára teszem.
A krémet is elkészítem, és egy kiskanál segítségével óvatos mozdulatokkal rákenem a zabos rétegre. Majd beteszem a tálat a hűtőbe és hagyom pihenni, amíg elkészítem a csokis tetőt.
A csokit és a pici növényi tejet egy lábasban olvadásig melegítem. A mogyorót összetöröm, belekeverem a mázba, majd ráöntöttem a desszertre. Egy éjszakára beteszem a hűtőbe, hogy másnap reggelre szépen összeérjenek az ízek.