Feltöltve 2023-02-27
745
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 220 gramm kókuszjoghurt
- 50 gramm Balance Protein csokis-kókuszos vegán fehérjepor
- 70 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
- 100 gramm eritrit
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét szinte kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a joghurtot, az édesítőt, a lisztet és a fehérjeport egyneművé keverjük.
Végül a tojáshabot beleöntjük a lisztes keverékbe és óvatos mozdulatokkal, hogy ne essen össze a hab, elkeverjük.
Azért is jó, ha rakunk bele fehérjeport, mert nem csupán magát a fehérjetartalmat jó növelni, hogy minél szélesebb spektrumú legyen adott étkezésünk, de mivel olyan állaga van a proteinpornak, mint a lisztnek, ezért le tudjuk vele 'csalni' a többlet szénhidrátmennyiséget.
Így egy fehérjedús és egyben szénhidrátcsökkentett sütit is kapunk.
Hőálló edénykékbe tesszük a masszát,majd előmelegített sütőben, alsó-felső programon 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Nagyon fontos, hogy a tepsibe, amire rakjuk a formákat, öntsünk pár dl forró vizet is, így nem engedi hogy megégjen, és ezáltal pihe-puha sütit is kapunk.
Végül a tojáshabot beleöntjük a lisztes keverékbe és óvatos mozdulatokkal, hogy ne essen össze a hab, elkeverjük.
Azért is jó, ha rakunk bele fehérjeport, mert nem csupán magát a fehérjetartalmat jó növelni, hogy minél szélesebb spektrumú legyen adott étkezésünk, de mivel olyan állaga van a proteinpornak, mint a lisztnek, ezért le tudjuk vele 'csalni' a többlet szénhidrátmennyiséget.
Így egy fehérjedús és egyben szénhidrátcsökkentett sütit is kapunk.
Hőálló edénykékbe tesszük a masszát,majd előmelegített sütőben, alsó-felső programon 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Nagyon fontos, hogy a tepsibe, amire rakjuk a formákat, öntsünk pár dl forró vizet is, így nem engedi hogy megégjen, és ezáltal pihe-puha sütit is kapunk.