Feltöltve 2023-07-07
708
Köretként vagy önmagában fogyasztva is isteni finom, ráadásul könnyen elkészíthető!
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 2 db érett avokádó
- 7 dkg sótlan kesúdió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom vagy lime leve
- 1/2 citrom vagy lime gerezdekre vágva
- 1 db növényi joghurt vagy tejföl
- Ízlés szerint bazsalikom és / vagy menta levél
- Ízlés szerint só, bors, chili és pitított szezámmag
Elkészítés:
Hosszában félbevágjuk az édesburgonyát és sütőpapíron, 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha nagy méretűek az édesburgonyák, akkor akár 40 perc is szükséges a teljes átsüléshez, ezért érdemes tűpróbát végezni. Fontos, hogy teljesen puhuljon meg, mert akkor lesz igazán finom.
Miután megsült, hagyjuk kihűlni. Avokádókrémmel, növényi joghurttal vagy tejföllel, bazsalikommal vagy mentával, pirított szezámmaggal, chili-vel, citrommal, sóval és borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!