Pőcz Réka

23 évesen szembesültem laktózérzékenységemmel, ez adta a lökést első méregtelenítő kúrámhoz. Ettől kezdve hosszú éveken át próbáltam a legkülönfélébb étrendeket, divat diétákat, míg megtaláltam a megfelelőt. Nem diéta kellett nekem, hanem egy komplett életmódváltás!

Természetgyógyász segítségével küzdöttem végig az első tisztítókúrámat, és ráébredtem, mennyi szintetikus anyagot és hihetetlen mennyiségű cukrot viszünk be a szervezetünkbe, ami aktív sport mellett is makacs narancsbőrt eredményez. Ekkor még nem személyi edzőként dolgoztam, hanem felszolgáltam. De ekkor döntöttem el, hogy mélyebbre ásom magam az étkezés-sportolás témában, és beiratkoztam az IWI-re, ahol abban bíztam, hogy mindenre választ kapok. Az iskolában viszont csak sokasodtak a kérdéseim, minél több dologról hallottam, annál nagyobb lett a zűrzavar és az ellentmondás a fejemben. Rengeteg információ, cikk, tananyag szól pro-kontra egy-egy étrend mellett, de vajon melyik az igazi? Elkezdtem kísérletezni, kipróbáltam mindent, amiről csak tudomást szereztem: nyerstáplálék-diétát, paleolit étrendet, vércsoportdiétát, Atkins és Norbi programját is követtem... Minden étrendnek 12 hetet adtam, hiszen ennyi idő alatt kiderül, hogy a szervezetemnek megfelelő vagy sem? Hozza a várt eredményt vagy sem? Megszállottnak is nevezhetnek, mert tűzön-vízen át kitartottam a célom mellett, egyszerűen nem akartam elfogadni, hogy nincs megoldás!

Sok próbálkozás és tapasztalat összegzéseként találtam rá arra az életmódra, ami számomra a legmegfelelőbb.

Kinézetünk 70%-ban az étrendünkön, 30%-ban a mozgáson múlik. Az életmódváltásban a legnehezebb, hogy a régi szokásainkat lerombolva, az újakból rutint kovácsoljunk. Nem elég vágyni a változásra, akarni kell!